Hoogste berg mallorca fietsen

Fiets huren Op Mallorca kun je hele mooie racefietsen huren. voet van een 543 meter hoge tafel­berg die in de vorm van een hoefijzer in het glooiende landschap. Mallorca Het eiland Mallorca (ook wel Majorca) behoort tot de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee. De andere eilanden zijn Minorca, Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera. Mallorca is het middelste en het grootste eiland. De Balearen horen bij Spanje. Mallorca is een geliefd vakantie eiland door de zonnige stranden Mallorca kent twee bergruggen, het Tramuntanagebergte aan de westkust en het Llevantgebergte in het oosten. De Tramuntana is hoger en steiler dan de Llevant en daar vind je dan ook de hoogste berg, de Puig Major van 1445 meter. Bij trainende wielrenners is het Tratamundogebergte favoriet. Klik HIER voor uitgebreide informatie in het Engels De hoogste berg is de Puig Major (1443 meter) gevolgd door nog enkele bergtoppen die toch ook boven de 1000 meter uitkomen. Mijn tip is om vanuit Sóller, of Valldemossa naar Fornatlux te fietsen, er zit een korte maar schitterende klim in door een ruig berglandschap (klim zal ca. 6 km zijn) YouTube TV - No long term contract No thanks Try it free. Find out why Close. Fietsen op Mallorca - hoogste punt: Puig Major mallorca0508. Loading... Unsubscribe from mallorca0508.

De Puig Major is een 1445 meter hoge berg op het Spaanse eiland Mallorca, in de eilandengroep Balearen. De berg is de hoogste punt van Mallorca. Hij maakt deel uit van de Serra de Tramuntana. Op de fiets is slechts een hoogte van 871 meter te bereiken. De top is militair gebied De landkaart van Mallorca zal verschijnen. Daarna klikken op een plaats of bestemming. Hier bevindt zich de hoogste berg van het eiland, de Puig Major (1445 mtr.

De Puig Major is de hoogste berg van Mallorca en de klim start direct zodra je Soller uit fietst. De 15 kilometer lange klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6%, maar dat verteld niet het gehele verhaal. Hoewel het stijgingspercentage nooit (ver) boven de 10% komt is dit toch een akelige klim om te fietsen het centrale deel van Mallorca is heuvelachtig, het hoogste punt is de 542 meter hoge tafelberg Puig de Randa. Het gebied is uiterst geschikt voor landbouw welke dan ook rijkelijk aanwezig is. Vooral aardappelen, rijst, mais, en groente wordt in grote getallen geteeld

Video: Mallorca (race) - Dé site voor de reizende mountainbiker en

Mallorca Bergwijze

Ik fiets langs het stuwmeer Gorg Blau, terwijl aan mijn rechterhand een soort kale maanrots domineert met daarop een gebouw dat lijkt op een ruimteschip. Het is de Puig Major (1445 m), de hoogste berg van het eiland, met op de top een legerinstallatie. Tijd voor de beklimming van de Coll Puig Major (880m), ook meteen de hoogste pas Easy rider: fietsroutes voor wie fietsen gewoon leuk vindt. 1. Mallorca, Spanje. Deze klim van 22 km met z'n hoogste punt van 2,758 meter één van de. Palma Nova is een levendige badplaats gelegen in de baai Palma Bay vlak bij de gelijknamige hoofdstad van Mallorca. Dit fietsgebied heeft veel mooie, vlakke paden in het oosten, maar ook een paar mooie klimmetjes, zoals de Sa Colobra (871 m.) en de Puig Major (1445 m.), het hoogste punt van Mallorca De Puig Major is een 1445 meter hoge berg op het Spaanse eiland Majorca, in de eilandengroep Balearen. De berg is de hoogste punt van Majorca. Hij maakt deel uit van de Serra de Tramuntana. De top is militair gebied De Angliru is een bijzondere berg in Asturia (Spanje) om met de fiets te beklimmen. Door de Spanjaarden zelf aangeduid als 'El Olimpo del Ciclismo' is de Alto d' El Angliru een berg van grimassen en holle ogen

Het hoogste punt van het eiland is de Puig Major. Met 1445 meter is het de hoogste berg van de Serra de Tramuntana. schiereiland van Mallorca. Vanuit Port de. De hoogste berg van de Serra de Tramuntana is de Puig Major, die met zijn 1445 meter hoge top tevens het hoogste punt is van Majorca. Het klimaat in de Serra de Tramuntana is beduidend natter dan de rest van het eiland. De jaarlijks neerslag beloopt circa 1500 mm per jaar, terwijl in sommige andere delen van het eiland minder dan 400 mm valt De hoogste bergen van het eiland Mallorca liggen in het Tramuntana-gebergte (letterlijk: gebergte van de noordenwind). De hoogste berg is de Puig Major (1443 m), gevolgd door enkele bergtoppen die boven de 1000 m reiken, waaronder de Teix (1062 m), de Galatzó (1026 m), de Massanella (1340 m), de Tomir (1102 m), de Alfabia (1068 m) en de L'Ofre. Echte kuitenbijters kiezen voor het zware werk en bedwingen en danseuse de hoogste berg van het eiland, de Puig Major. Met zijn 1445 m torent hij in het Tramuntana gebergte boven alle andere bergen uit

In het noordwesten van Mallorca vind je bijzonder mooie natuur: hier ligt het imposante bergmassief van Tramuntana, met als hoogste top de Puig Major. Een ideaal gebied om te wandelen op Mallorca . Het eiland staat tevens bekend als een topbestemming voor een fietsvakantie: steeds meer actieve reizigers gaan fietsen op Mallorca Uitgebreide informatie over Tramuntana Gebergte in Mallorca. De hoogste bergen van het eiland liggen in het Tramuntana-gebergte ofwel het gebergte van de noordenwind. De hoogste berg in het Tramuntana-gebergte is de Puig Major (1443 m), gevolgd door enkele bergtoppen die boven de 1000 m reiken

De hoogste berg van Mallorca, de Puig Mayor, is 1445 meter hoog en ligt in het Tramuntana-gebergte. Vanuit de bergen lopen diepe ravijnen naar de kust. Echte rivieren zijn er niet op Mallorca, maar de beddingen van deze ravijnen kunnen na hevige regenval in woeste rivieren veranderen Fietsen op Tenerife wint aan populariteit. domineert het eiland en is met zijn 3.718 meter de hoogste berg van Spanje. maar anders dan op b.v. Mallorca kun je. Fietsroutes op Kreta. Fietsen op Kreta: Per bus, met de fietsen op een aanhanger, rijden we naar de mooiste en hoogste berg gebieden van Kreta. Bij het startpunt aangekomen worden de fietsen verdeeld om vervolgens onder leiding van een professionele fiets gids over verharde wegen en in een rustig tempo naar de kust te fietsen Randa is een klein dorpje van de gemeente Algaida. Het wordt ook wel de Heilige Berg in Mallorca. Het is de tweede belangrijkste bedevaartoord van het eiland. De berg kan met de fiets beklommen worden over de vijf kilometer lange kronkelende weg van Randa. Bij helder weder heeft men vanaf de top een uitzicht over het eiland

Fietsen op Mallorca - Introductie Fietsen in Spanj

De Pantokrator is met ruim 900 meter de hoogste berg van het Griekse eiland Corfu. De route naar boven neemt wat tijd in beslag, maar het zicht op de top is het meer dan waard. Nergens op Corfu krijg je een beter uitzicht over het eiland, het Griekse vasteland én een stukje van Albanië Developed by Michiel van Lonkhuyzen and rmjg.nl | Contact: cyclingcols@gmail.com | © 2001 - 2019, cyclingcols.com, all rights reservedrmjg.nl | Contact: cyclingcols De mooiste fietsroutes in (de buurt van) Palma de Mallorca op RouteYou Route zoeken Route plannen Aanmelden Kies een taal Fietsen nabij Palma de Mallorca - Overzicht van alle fietsroute Fiets huren, racefiets huren op Mallorca, fietsstage en hotel boeken. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen Dit jaar zo'n 5500 buiten km's gemaakt en in de eerste maanden zo'n kleine 500 km binnen op de virtuele Tacx. Het was wederom een mooi fiets jaar met een tiental tourtochten. Wederom zonder valpartijen, slechts een snelle daling van een trein perrontrap op Mallorca en wat ik mij herinner één lekke band dus wat zeur ik

Fietsen- en wandelen in de bergen is fantastisch, waar de echte klim begint, hoogste berg nederland cauberg. U kampeert met uw tent, maar ook een uitdaging. E-mail vereist Adres wordt niet getoond Klantenservice | Volg ons. Wielrennen. Nieuws; Reviews. Racefietsen; Kleding; Onderdelen; Accessoires race; Vide Fietsen in Slovenië De hoogste berg is de 'Triglav' met 2864 meter. De naam komt van Julius Caesar die van dit gebied een provincie maakte. De Julische Alpen.

Gek op fietsen? Ontdek Mallorca! - Mountainreporter

Wij fietsen een prachtige route langs de playa naar Ciutadella. Een stadje met 30.000 inwoners. Heeft een belangrijke haven met bootverbindingen naar Mallorca en Ibiza en Barcelona. Daarna fietsen wij naar het zuidelijk gedeelte via Sa Caleta (stop) en Cala Santandria ( stop) tot in Cala en Bosch ( toeristisch plaatsje Voor andere zal je toch echt op karakter moeten gaan fietsen om de top te behalen. Funeral Mountains (Begrafenis berg), Devil's Golf Course (Golfbaan van de Duivel) of Coffin Peak (Doodskist. Is er trouwens al iets bekend over de aanwezigheid van de hoogste berg van Drenthe in het parcours?[/quote] Staat wel ingetekend op de route. 2019 Eifel,Mallorca,Franse Alpen, Dolomieten Marathon,Franse Alpen We doen een wandeling rondom een stuwmeer met uitzicht op de Puig Major, de hoogste berg van het eiland (1445m). Op een uitzichtpunt is een restaurantje met een prachtig uitzicht. Samen met Matthias en Raf lunchen we hier. Daarna gaat hun rit verder met nog een zware klim voordat ze verder naar Palma kunnen fietsen Het wordt ook wel de Heilige Berg in Mallorca. Het is de tweede belangrijkste bedevaartoord van het eiland. De berg kan met fiets beklommen worden over de vijf kilometer lange kronkelende weg van Randa

Fietsen op Mallorca - hoogste punt: Puig Major - YouTub

 • De Col de la Bonette is het hoogste punt van de Franse Alpen en de hoogste berg in Frankrijk die per fiets te beklimmen is met 2802 meter. Sterker nog, het is het hoogste punt dat je kunt bereiken met de fiets in heel Europa. Het is dan ook het hoogste punt dat de Tour de France ooit heeft bereikt
 • gen bij uitstek. Voor de ge- Mallorca (voor de recreatieve Teide met zijn 3.718 meter de hoogste berg van.
 • Hier zijn de enige bergen van boven de 5.000 meter in Europa te vinden, waaronder de hoogste, de Elbroes met een hoogte van 5.642 meter. Om het interessant te houden is de lijst daarom een lijst met de hoogste bergen per Europees land. Ter info: de hoogste 'berg' (eigenlijk een heuvel) is de Vaalserberg met een hoogte van 322.7 meter boven NAP

Klimgeite

Fietsen op Mallorca van 19 tot 26 april 2015 te Can Picafort. Fietsen in het voorjaar kan men nergens beter dan op Mallorca. Het Spaanse eiland, op zo'n 2 uur vliegen, heeft tijdens de winter en het voorjaar een heerlijk klimaat Met de fiets naar het dak van Europa (Sierra Nevada) (letterlijk betekent dat ´besneeuwde berg´) is gelegen in het zuidelijkste deel van Spanje (Andalusië.

JdR Cycling - Kaar

 • Fietsen in de brandende zon is geen fun, dus het is verstandig om de hete zomer maanden te mijden voor een fietsvakantie op Majorca. De winter en de lente zijn dus de uitgesproken seizoenen om lekker te fietsen
 • Hoogste berg Op de dunne bandjes trappen we naar het vlakbij gelegen stuwmeer Lago Fumendosa. Het weggetje ten westen van het water is uitgestorven. Zwerfkoeien en rondscharrelende paarden regeren dit deel van de wereld. De weg slingert langs de oever en gaat omhoog en omlaag. Door de zachte ochtendzon is het uitzicht over het meer een plaatje
 • Fietsen op Mallorca. december 15, 2016 Tim. In het Tramuntana gebergte bevint zich ook de hoogste berg van het eiland die de naam Puig Mayor draagt. Echter is.
 • GPS. Vanuit onze fietswinkel in Can Pastilla leveren wij service en stellen we uw (huur)fiets perfect af naar uw wensen
 • Je hebt daar de Pico del Teide, de hoogste berg van Spanje (vulkaan). Dit zeg al genoeg niet? Het is daar echt fantastisch fietsen, en accomodatie is er zeker: van hotels met fietsaccomodatie, over appartementjes die je kan huren tot bed/breakfasts
 • g van Pico del Teide (met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje)... Lees meer. Door Sjiva Jansse

De snoodaard bevindt zich langs de noordwest kust van het eiland en de hoogste top is de Puig Major, die is met zijn 1445 meter meteen ook het hoogste punt van het eiland. Ik durf er mijn hand voor in het vuur steken dat Jurgen Van den Broeck deze berg als z'n broekzak kent Hoogste tijd voor een selectie wandeleilanden. Wonderschone eilanden, klein genoeg om te voet te kunnen ronden of doorsteken. Mallorca, Spanje (hoogste berg.

Daarnaast is hier de hoogste berg van Corsica te vinden, de Monte Cinto. Deze klimroute kun je zowel te voet als per fiets afleggen. Bronnen. www.corsica-info.nl. Mallorca heeft een groot aantal van de meest indrukwekkende, veeleisende en ontspannende fietsroutes. Dit maakt van dit eiland één van de populairste bestemmingen voor de fiets- en MTB fanaten onder ons

Twee jongens die gamen. This video is unavailable. Watch Queue Queu Vooral vanaf de La Torrecilla berg, die met 1919 meter de hoogste berg van het gebied vormt, zijn de uitzichten niet anders dan fantastisch te noemen. Fietsvakantie Het bergachtige achterland van Malaga is uitermate geschikt voor een heerlijke fietsvakantie

Wielrennen op Mallorca

 • IDTravel heeft een prachtige fietsvakantie oostenrijk: tauern voor iedereen die van fietsen houd
 • Het startpunt van de Lenneroute is de bron van de rivier de Lenne op 819 meter hoogte bij de Kahler Asten, de op-een-na hoogste berg van Sauerland, gelegen in Hochsauerland. De route gaat geheel door Sauerland in westelijke richting naar Hagen
 • De Serra de Tramuntana is een grote bergketen langs de noordwestkust van Mallorca. Deze bergketen loopt van Andraxt in het zuiden tot Kaap Formentor. De hoogste berg van deze keten is de Puig Major met 1.445 meter
 • Fietsen op Mallorca Terug naar keuzemenu fietstochten Wij fietsten van 13 tot en met 20 mei 2011 in een tocht van ongeveer 400 kilometer het mooie eiland Mallorca rond
 • Fietsen. Op thema. Accom. Vraag offerte aan. ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002 De Mangart is de op drie na hoogste berg in het Sloveense deel van de.
 • De laatste rit volgt de golvende en slingerende kustweg rond de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu, met steeds uitzicht op de bergen van Albanië. Hoewel de zee vandaag steeds dichtbij is, is de route maar zelden op zeeniveau. U klimt en daalt veel, wat deze etappe wel wat vermoeiender maakt
 • Tevens is er boven bij het hoogste klooster een museum en een restaurant De berg ligt tussen de plaatsen Algaida en Llucmajor en is makkelijk te bereiken met de auto of voor de sportieveling met de fiets

Geografie - Alles over Mallorca

 • g van deze berg moet niet onderschat worden. Het hoogste punt van de kraterrand van de Kibo (Uhuru Peak op 5950 meter) ligt ver boven de hoogste Alpentoppen en de zuurstofdruk is daar dus laag
 • Autohuren Mallorca heeft speciaal voor u een top 10 stranden van Mallorca samengesteld die u met uw huurauto kan bezoeken. (hoogste berg van het eiland). Er zijn.
 • Net buiten het centrum vind je de één na hoogste berg van Nederland, de Sint Pietersberg. Ondanks dat is het in de stad zelf vrij vlak en kun je dus prima de tweewieler pakker. Fietsen in Maastricht is de ideale manier om op een milieuvriendelijke, actieve en toch ontspannen manier veel te zien
 • De top van de hoogste berg van Gran Canaria ligt ver onder de Teide, maar toch ligt de volgens velen zwaarste klim van Spanje op Gran Canaria. In zo'n 20 km fiets je vanaf zeeniveau tot aan de Pico de las Nieves op 1.940 mete
 • De derde hoogste vulkaan ter wereld Met 3.718m hoogte, dis e vulkaan Teide de hoogste berg van Spanje. Hun twee ecosystemen maken zijn bestijging een ervaring vol contrasten. Hij beschikt ook over gids diensten voor degenen die hun kennis en een berg retraite willen verdiepen om van het prachtige uitzicht op de zonsopgang te genieten
 • De Großglockner in Oostenrijk is met een hoogte van 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. De Großglockner is gelegen in het Hoge Tauern-gebergte. Via de Großglockner Hochalpenstraße, een 47,8 km lange tolweg met veel (genummerde) bochten, bereikt men de Großglocknerpas, een 2.505 meter hoge bergpas
 • Mallorca Menorca Palma de Mallorca San Sebastian Segovia Sevilla Het park ligt op het schiereiland Jandía wat tevens de hoogste berg van het eiland in huis heef

Route: Mallorca - fietsen in Mallorca - Wielrenbla

De hoogste berg in de Alpen is de Mont Blanc of als je erg avontuurlijk en sportief bent aangelegd, met de fiets. De route bevat in totaal 36 bochten, is bijna 50. Randa is een klein dorpje van de gemeente Algaida. Het wordt ook wel de Heilige Berg in Mallorca. Het is de tweede belangrijkste bedevaartoord van het eiland. De berg kan met de fiets beklommen worden over de vijf kilometer lange kronkelende weg van Randa. Bij helder weder heeft men vanaf de top een uitzicht over het eiland -Als je echt van wat actie/ beweging houdt moet je de hoogste berg van Mallorca beklimmen, de Calatzo. Echt een pittige toch naar boven waar je wel een aantal uur mee bezig bent, maar MEGA de moeite waard, want het mooiste uitzicht eenmaal boven Op de hoogste berg van Duitsland kun je altijd rodelen. Start; fietsen over een oude spoorlijn in Catalonië Mallorca met kinderen: 10 tips. Beklim de hoogste berg op Corsica. Start deze les . 45 min. Cardio Interval. Gemiddeld. Delen. Col de Vizzavona is een gemiddelde interval les waarin veel wordt.

Monte Perdido betekent letterlijk verloren berg, aangezien de berg verscholen ligt achter de bergtoppen van de Cirque de Gavarnie. 4. Pic Maudit (3350 meter) De vierde hoogste top van de Spaanse Pyreneeën is met zijn 3350 meter de Pic Maudit. Deze bergtop ligt eveneens in het Maladeta gebergte in de regio Aragón Fietsen. België . Brussel - Brugge Mallorca; Ook als Groepsreis. Gerlachovsky Stit (2654m), de hoogste berg van Slowakije en Slavkovsky Stit (2452m). De.

Europa's 8 beste fietsroutes: power op de pedalen! Skyscanne

Stelvio. De Passo dello Stelvio is een bergpas in het noorden van Italië. De Stelvio is met zijn 2758 meter de hoogste pas in Italië en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen Dat is fietsen op het eiland Funen, bijgenaamde 'de tuin van Denemarken'. Vlak? een berg met de allures van een echte Alpencol. () Hoogste punt is de Pico. De Kilimanjaro is 5.895 meter hoog en daarmee de hoogste berg van het werelddeel Afrika. De top van de berg is bedekt met sneeuw en ijs. Dit is ook de enige plaats waar in Afrika ijs en sneeuw wordt aangetroffen

Fietsen op Mallorca: Hoge pieken en diepe dalen Corendon

Houd je van heuvel-op fietsen, dan is dit echt een site voor jou! Je vindt hier veel informatie over de interessantste met de racefiets berijdbare hellingen in Nederland. Iedere heuvel heeft een eigen kaartje, waarop te zien hoe steil elk gedeelte van de klim is

Puig Major - Wikipedi

 1. Fietsbeklimmingen.nl - Beklim de mooiste bergen met de fiets
 2. De 10 mooiste beklimmingen van Mallorca - Fietspirati
 3. Serra de Tramuntana - Wikipedi
 4. Bergen Mallorca Vakantie Aren
 5. Mallorca op 3 wijzen: te voet, met de fiets of met de
 6. Mallorca natuur Tips voor de mooiste plekken op Mallorca
 7. Tramuntana Gebergte Mallorca Vakantie Aren

Geografisch Mallorca Pur

 1. Fietsen op Tenerife - Fietsvakantie Spanj
 2. Olympic Bike - Fietsroutes op Kret
 3. Fietsen op Mallorca in 201
 4. De bergtop Pantokrator - de top van Corfu - reishonger
 5. CyclingCol

Fietsen nabij Palma de Mallorca - Overzicht van alle

 1. Fietsvakantie Fred Rompelberg Mallorca Spanje, fiets hure
 2. cols Mallorca Mijn Fietsavonture
 3. Hoogste berg nederland cauberg - savedbythemommy

Waarheen voor onbekende bergen? - Fiets

 1. Fietsvakantie Slovenië - Fietsen in de Julische Alpen
 2. Fietsen Menorca - Mallorcaspecia
 3. De zes zwaarste beklimmingen ter wereld - RedBull
 4. Drenthe's Mooiste - Fiets
 5. Dromomania: Mallorca - maffieensuus
 6. De 24 meest legendarische cols uit de Tour de France

 1. Top 10 Hoogste Bergen van Europa (per land) - Alletop10lijstje
 2. Fietsen op Mallorca in 2015: Sa Calobr
 3. Met de fiets naar het dak van Europa (Sierra Nevada) Sport
 4. Fietsen en Wielrennen op Mallorca - Alles over Mallorca

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *